A SIPEX Reset Drink története

Sipex Reset Drink italpor

Az ötlet és a receptúra alapját Bohó András Németországban végzett vegyészmérnök dolgozta ki.

Működésének alapját kortársai és jeles ismerősei Szentgyörgyi Albert Professzor és Hans Adolf Krebs kutatásaira alapozva hozta létre. Az általuk felfedezett és leírt ún. „citrátkör” nevű élettani ciklus egyes elemeinek vegyészeti összefüggéseit felhasználva, egy működőképes receptet hozott létre az alkoholos befolyásoltság csökkentésére.

(Szent-Györgyit 1937-ben a citrátkör egyes reakcióinak kutatásáért és a C-vitamin egészségre gyakorolt  hatásainak felfedezéséért, H. A. Krebst pedig 1953-ban a citrátkör felfedezéséért Nobel-díjjal jutalmazták.)

Sipex-Reset-Drink-italpor-tortenete

Az alapreceptből a szocializmus időszakában nem lehetett érdemben kutatott és előállított terméket létrehozni a közismerten vállalkozás ellenes gazdasági körülmények miatt.

Bohó András fia az édesapjától örökölt leírások alapján, az azóta sajnos elhunyt és ismert Dr. Horváth István orvosprofesszor, és gyártástechnológus kollégánk segítségével az eredeti receptet kutatva próbálták modernizálni azt. (Megközelítésük kizárólagos alapja és célja az alkoholfogyasztás hatásainak csökkentésére és a másnaposság kialakulásának megakadályozására irányult.) 

Kollégánk és üzlettársunk, az eredeti receptet és annak hasznosítási jogát megvásárolta az örököstől, majd 8-10 évnyi pihentetés után cégünk tulajdonosi köre egy másfajta életszemléletet alapul véve,  2018-2019-ben olyan további fejlesztések alapötleteivel állt elő és szakértői segítségek mellett egyéb, más irányú és célú felhasználására is tökéletesen alkalmas termékeket terveztünk meg.

Fejlesztéseinknek köszönhetően a létrehozott termékek frissítő hatása jóval meghaladta az eredeti elképzeléseket. Az új tudományos eredmények és az azóta felfedezett összefüggések és természetes anyagok, növényi kivonatok biztosítják az egészségre gyakorolt hatások kiemelkedő erejét.

Az első gyártásunk az érdeklődés iránya, és a rengeteg előzetes fogyasztói tapasztalat miatt természetesen a másnaposság megszüntetésére helyezte a hangsúlyt, és ebben kifejezetten sikeres volt. Mivel a fáradtság és a másnaposság veszélyes állapot, ezért megszüntetendő, ha már kialakult.

(Eredetileg a termékeinkkel nem a Magyar piacot céloztuk és így a fennálló virushelyzet visszavetette a széles körű piacra vezetést az érdekelt országokban és fogyasztói területeken.)  

A Reset Drink italpor jövője:

Az egészségbe vetett hitünk és Szentgyörgyi professzor életszemlélete miatt – mint követendő példa – úgy gondoltuk, hogy tökéletesebben és etikusabban járulunk hozzá a világhoz, ha ténylegesen az egészség irányába fejlesztjük tovább a termékeinket. Emiatt az új fejlesztési program elemeit előtérbe helyezve azon dolgozunk, hogy a fenti élettani ciklus kedvező hatásait bevisszük a hétköznapokba.

A fejlesztett termékeink frissítő hatásait rengeteg megfigyelés és tapasztalat támasztja alá, azok köréből, akik rendszeresen vagy próba jelleggel fogyasztották, alkalmazták a tevékenységeikben.

A termékünk új kialakításával az élet több területét fogjuk megcélozni, amelyek az egészséges élet, a kiváló közérzet, a frissesség irányába segítik az emberek tevékenységeit, továbbá mind látványukban, mind felhasználhatóságukban jobban illeszkednek a jelen kor szelleméhez.

Jelenleg a szélesebb körű ismertség megteremtésén, és az új termékek piacra vezetésén dolgozunk.

A fejlesztők: 

Dr. Szabó Balázs élelmiszermérnök (Egyetemi docens) 

Schallegger Gábor mozgás és étrend specialista (diabétesz tanácsadó) 

Magyar Miklós (gyártástechnológiai szakértő) 

Sipos S. Tamás (PhD.) kreatív project manager (alternatív egészségkutató és fejlesztő)