A SIPEX Reset Drink összetételi jellemzői

Sypex Reset Drink

A termék besorolása 

Élelmiszer, tehát különleges hatósági engedélyezést nem igényel a fogyasztása.

A termék pontos gyártási eljárást igénylő, természetes ásványi anyagok, növényi flavonoidok (kivonatok), vitaminok, antioxidánsok, étkezési savak, ásványi sók, cukrok és természetes növényi édesítőszer különleges kombinációja.

Sypex-Reset-Drink-osszetetele

A termék akkreditált laboratóriumban tesztelt és ellenőrzött, káros anyagoktól, veszélyes organizmusoktól, nehézfémektől, doppingszerektől mentes. Sportolók is fogyaszthatják.

A SIPEX Reset Drink alapanyagai szabvány szerinti, élelmiszeripari összetevőkből állnak, amelyek az EU. élelmiszeripari előírásainak maradéktalanul megfelelnek.

A termék modern, az EU legmagasabb követelményeinek megfelelő, és HACCP szabvány előírási rendszernek megfelelő üzemben készül. 

Termékünk káros anyagokra, veszélyes organizmusokra, nehézfémekre, doppingszerekre és minden egyéb vonatkozásában akkreditált laboratóriumban tesztelt és ellenőrzött. (laborvizsgálati eredmények itt)

Mik azok a “Káros” és “Mérgező E betűk”?

A termékünk dobozán, illetve a tasakokon a termék összetételének egyes részeit, a törvényi előírások betartása mellet ún. “E” számozással tüntettük fel. 

Mivel az E számok a fogyasztók és a “szakértők” többségének valamilyen misztikus, káros dolgot jelentenek, igyekeztünk közérthető és korrekt forrást mellékelni azok megértéséhez, illetve az általunk használt anyagok konkrét megismeréséhez, hogy eloszlassuk azon tévhiteket, amelyek szerint minden káros, aminek E száma van.

(Pl. E300 = C vitamin;     béta- és gamma-karotin = E160a (A vitamin); Steviol glycosides= E960 (stevia növény kivonata); E330 nem más, mint a citromsav;…stb.)

Valójában majdnem minden élelmiszeripari alapanyagnak megvan a megfelelő ún. “E” betűs azonosítója, ami nemzetközi szinten teszi azonosíthatóvá azt, hogy kiszűrje az egyes nyelvek eltérőségéből adódó fordítási hibák lehetőségét és így a hivatalos félretájékoztatást. Erre hozták létre őket. 

Sajnos rengeteg hamis adat van az ún. “E” betűkkel kapcsolatban a köztudatban. Sok önmagát “szakértőnek” nevező ember nincs tisztában azzal, hogy ezek mik és mire valók. Nem tudják mit jeleznek, vagy hogy milyen előírások vonatkoznak a használatukra. Nincsenek tisztában a termékek összetételének feltüntetésére vonatkozó, illetve annak a csomagolásán való használatával kapcsolatban. Ez zavart kelt a vásárlói körökben is.

Ajánlott és ide vonatkozó szakirodalom: 

https://elelmiszerlanc.kormany.hu/altalanos-tajekoztato

https://hu.wikipedia.org/wiki/E-sz%C3%A1mok

https://portal.nebih.gov.hu/e-szam-kereso 

és a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium szakembereinek (dr. Sohár Pálné és dr. Rácz Endre) 2008. márciusában közzétett “ŐSZINTÉN ÉS ÉRTHETŐEN AZ ADALÉKANYAGOKRÓL” című írását, valamint a Wikipédia (a szabad enciklopédia) leírását az E számokról, részletesen közölve azok tartalmát. 

Összefoglalva tehát, NEM MINDEN “E” betű egészségtelen vagy mérgező!

A SIPEX Reset Drink “E” betűi

E334 Borostyánkősav, E504  Magnézium-karbonátok, E170 Kalcium-karbonátok, E330 Citromsav; E500 Nátrium-karbonátok; Glükóz; természetes antioxidáns: C-vitamin E300; természetes aromák, fűszerek, csomósodást gátló E341 Kalcium-phosphate; kősó, természetes édesítő: E960 steviol glycoside, azaz stevia kivonat;